Food Friday #2

március 14, 2014

Gluten-free Chocolate cake


Ingredients:
30 dkg dark chocolate
15 dkg butter
5 dkg sugar
6 eggs
For flavoring cinnamon and almonds

Preparation:
Cut the chocolate and the butter, add a pinch of salt and smelt it over steam. Separate the eggs. Make foam of the white part of the eggs with adding a tablespoon sugar. Add the rest of the sugar to the yellow part of the sugar and mix it until it's smooth. Add a little cinnamon and almonds to the mix and stir it to the thawed chocolate. After that add the egg white foam to them. Pour the mix in a cake pan and put in the over for 20 minutes on 180 degrees. Serve it with whipped cream and enjoy it! :)

Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
5 dkg cukor
6 tojás
Ízesítéshez fahéj és mandula

Elkészítés:
A csokit és a vajat feldaraboljuk és gőz fölött felolvasztjuk, egy csipet só hozzáadásával. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a végén hozzáteszünk egy evőkanál cukrot és utána még egy fél percig keverjük. A tojás sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot és simára keverjük. A simára kevert sárgájához hozzáadunk egy kevés fahéjat, ízlés szerint mandulát, a felolvasztott csokihoz keverjük. Ezek után hozzáadjuk a felkevert fehérjét is. A kapott masszát tortaformába öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor tejszínhabot adhatunk hozzá. Jó étvágyat hozzá! :) 

You Might Also Like

6 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest